Vizualizare stire

HOME » Stiri » Calator pe mapamond

Calator pe mapamond
Adaugat Luni, 5 Aprilie 2021


Pe 26 martie 2021, s-a desfasurat in sala de festivitati a Primariei Breaza, activitatea inscrisa in Calendarul activitatilor metodico-stiintifice ale CCD Prahova si in cel al Filialei Prahova a Societatii de Geografie din Romania, intitulata ”Calator pe mapamond”. Invitatul de onoare a fost domnul prof.univ.dr. Silviu Negut, care, mai bine de 2 ore, i-a purtat pe cei prezenti în sal?, dar si pe cei care au participat online (cca 50 de profesori de geografie), pe urmele expeditiei ”Rapapatatierra”, organizata în anul 2011. Cu talentul sau narativ de exceptie, domnul profesor a impartasit celor prezenti aceasta experienta de neuitat, care i-a dus pasii pana la ”capatul lumii”, pe un traseu de peste 41000 km, prin Peru, Insula Pastelui, Tara de Foc si Patagonia. Am aflat lucruri inedite, pe care doar un ochi avizat le poate observa în teren, am vazut imagini originale si spectaculoase, pe care doar un atent observator le poate surprinde. Si pentru acest ”regal geografic” ii multumim cu respect, domnului profesor!
Dintre participanti, am dori s? remarcam prezenta d-nei lect.univ. Serafima Roscovan, de la Institutul de Stiinte ale Educatiei din Republica Moldova, a d-nei prof. Daniela Cazacu, director CCD Prahova si a d-lui conf.univ.dr. Marius Neacsu, de la ASE Bucuresti.
Multumiri d-nei prof. Roxana Tonoiu, de la Colegiul National Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza, pentru implicarea in organizarea acestui eveniment.

 

© Copyright ISJPH 2009