Vizualizare stire

HOME » Stiri » Simpozion National ”Ecoterra”: ”Ce am fi fost daca n-ar fi existat...?” - Ploiesti - 6 decembrie 2019

Simpozion National ”Ecoterra”: ”Ce am fi fost daca n-ar fi existat...?” - Ploiesti - 6 decembrie 2019
Adaugat Duminica, 17 Noiembrie 2019


Simpozionul din acest an a reprezentat o provocare, prin declararea anului 2019 drept ,,Anul Cartii în România”! Si pentru ca informatiile pe care le detine omenirea au fost transmise prin intermediul cuvântului scris, pentru ca uneori o scrisoare a schimbat cursul evenimentelor, pentru ca o carte cuprinde o lume întreaga între cele doua coperti, iata doar câteva motive de a citi, de a ne informa, de a transmite si a cuprinde în paginile unei noi carti gânduri, sentimente, idei iscate de temele alese.
Pentru ca, ne întrebam, ce ar fi fost omenirea fara cuvântul scris? Cum ar fi putut ajunge la noi, cei de astazi, vocile îndepartate ale geniilor, cum am fi cunoscut si aplicat descoperirile care au schimbat fata omenirii? Caci, în era tehnologiei si a informatiei, cititul unei carti reprezinta înca un rasfat intelectual, o calatorie alaturi de autor, de personaje, de întâmplari.
Lucrarile simpozionului vor fi reunite într-o carte si vor constitui un moment delicat de reflectie asupra istoriei speciei umane, asupra actiunilor si consecintelor acestora, asupra acestui moment unic de întâlnire în sfera gândirii si a bucuriei efervescentei creatoare.

 

© Copyright ISJPH 2009