Vizualizare stire

HOME » Stiri » LinguaFEST 2018 – 100 de minute pentru România

LinguaFEST 2018 – 100 de minute pentru România
Adaugat Miercuri, 22 August 2018


Participantii – cu vârste între 10 si 15 ani – sunt invitati sa realizeze un videoclip de 1 minut în care sa prezinte un element de patrimoniu din zona de provenienta sau reprezentativ pentru minoritatea din care provin. Videoclipul va fi filmat cu telefonul mobil în format vertical (portrait) si trebuie sa contina imaginea autorului/autoarei si cel putin un element care sa trimita la obiectul de patrimoniu ales. Acesta din urma poate fi un element tangibil (o cladire, o carte, un scriitor, un articol vestimentar, un sit arheologic, un element din flora sau fauna locala etc.) sau intangibil (o melodie, expresii sau cuvinte în limba materna sau într-un dialect local, o traditie, o practica sociala sau un mestesug traditional, o resursa creata în format digital etc.). Participantii se pot exprima în limba româna sau în oricare limba materna apartinând minoritatilor nationale din România.

Colajul video „100 de minute pentru România” va fi difuzat pe 26 septembrie la Muzeul Literaturii Române în cadrul evenimentului “Let's play LinguaFest”, dedicat Zilei Europene a Limbilor. În cadrul aceluiasi eveniment, se va organiza o tombola: premiul cel mare al concursului este o bicicleta cu care câstigatorul va putea explora în voie patrimoniul cultural!Informatii utile:

Videoclipurile se vor transmite între 20 august si 15 septembrie prin WeTransfer/Dropbox pe adresa linguafest@touchcommunications.ro, însotite de anexa la regulamentul concursului, completata si semnata de un parinte sau reprezentant legal al participantului.

Mai multe informatii despre patrimoniul cultural: https://europa.eu/cultural-heritage/about_ro.

 

© Copyright ISJPH 2009