Vizualizare stire

HOME » Stiri » Acord de parteneriat trilateral, semnat între unitati scolare din România, Republica Moldova si Ucraina

Acord de parteneriat trilateral, semnat între unitati scolare din România, Republica Moldova si Ucraina
Adaugat Miercuri, 8 August 2018


Acord de parteneriat trilateral,
semnat între unitati scolare din România, Republica Moldova si Ucraina

La Cernauti a fost semnat un Acord de parteneriat între unitati scolare din România, Republica Moldova si Ucraina

Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” din Mizil, prin directorul sau, prof. Victor Minea, a incheiat un acord de parteneriat cu Liceul „Mihai Eminescu” din Carapciu, regiunea Cernauti, Ucraina, director prof. Eugen Tovarnitchi si Liceul Teoretic Puhoi, raionul Ialoveni, Republica Moldova, director prof. Maria Soltan, cu sprijinul Societatii pentru Cultura Româneasca din regiunea Cernauti „Mihai Eminescu”, presedinte Vasile Bâcu si al Fundatiei Culturale „Romeo si Julieta la Mizil”, presedinte Laurentiu Badicioiu.

Consulatul General al României la Cernauti informeaza ca, in baza acordului semnat la Cernauti, institutiile de învatamânt semnatare vor organiza actiuni si proiecte educationale în România, Republica Moldova si Ucraina, în perioada 2018-2021.

Prima actiune în cadrul acestei întelegeri trilaterale va avea loc la Mizil, prin participarea reprezentantilor din cele trei state la Festivalul International de Poezie si Epigrama „Romeo si Julieta la Mizil”.

La evenimentul de semnare al actului de parteneriat a fost prezenta o delegatie de profesori din România, precum si Excelenta Sa doamna Eleonora Moldovan, consulul general al României in Ucraina.

 

© Copyright ISJPH 2009